Loopbaanontwikkeling: wat is dat?

Loopbaanontwikkeling

Je kan bij Serendipity 4 You terecht met loopbaancheques voor loopbaanontwikkeling en -begeleiding. Maar wat is dat nu eigenlijk? Eén misverstand i.v.m. loopbaanbegeleiding willen we meteen uit de wereld helpen: je maakt niet alleen gebruik van loopbaanbegeleiding wanneer het grondig misloopt door ontslag of burn-out of wanneer je in een crisissituatie zit. Zelf verkiezen we dan ook eerder de naam loopbaanontwikkeling, want wij werken pro-actief. Pro-actief betekent voor ons twee dingen: één, starten bij een goede studiekeuze die geënt is op wie jij bent en wat jij wil; twee, regelmatig reflecteren en evalueren en je job en de keuzes die je maakt afstemmen op wat er op dat moment in jouw leven echt toe doet.

Je job neemt een groot deel van je leven in beslag en het is dan ook belangrijk om regelmatig stil te staan bij wat je nu precies doet, waarom je dat doet en of je dit wil en kan blijven doen. Loopbaanontwikkeling helpt je om in een veilige omgeving, op een gestructureerde manier een antwoord op deze vragen te formuleren. Vaak zal dit er inderdaad toe leiden dat je op zoek gaat naar een andere job. Maar in iets minder dan 50% van de gevallen zal het er voor zorgen dat je binnen het bedrijf een andere functie opneemt of aan jobcrafting of baanboetseren doet. Jobcrafting is een techniek waarbij je je jobinhoud mentaal en fysiek herdefinieert. Je hertekent als het ware je functie, schrapt een aantal taken en vervangt ze door andere, die beter aansluiten bij je authentieke talenten en sterktes. “En, gaat de werkgever hiermee akkoord?” hoor ik je denken. Ja, toch wel, op voorwaarde dat we de voordelen ook voor de werkgever zichtbaar maken. Zo heeft onderzoek aangetoond dat jobcrafting kan leiden tot meer tevredenheid en betrokkenheid bij het werk. Het kan ook bijdragen tot meer creativiteit, hogere motivatie en meer effectiviteit. Welke werkgever gaat dit weigeren?

Een bijkomend argument zowel voor de werknemer als voor de werkgever is dat uit recent onderzoek blijkt dat loopbaanontwikkeling aanzet tot actie en dat iets minder dan de helft van de deelnemers nadien een  bijkomende opleiding of cursus volgt. Andere deelnemers nemen eerder initiatieven op het lichamelijke vlak en zij gaan sporten of werken aan bewust ontspannen. Het spreekt voor zich dat dit alles leidt tot een beter welbevinden op de werkvloer en dus ook tot minder ziekteverzuim.

Meer dan genoeg redenen zo dachten wij om ons ook op loopbaanontwikkeling te focussen want:

“Je hebt in het leven maar één talent nodig: het talent om je droom te vinden”Jacques Brel

Loopbaanontwikkeling: wat is dat?
keyboard_arrow_up
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x